Proizvodi

MENU

Separator u kompaniji za preradu šećera

U prehrambenoj industriji upotreba separatora igra ključnu ulogu u osiguravanju sigurnosti i kvaliteta prehrambenih proizvoda. Ovi uređaji su dizajnirani za uklanjanje stranih čestica kao što su metali, plastika i staklo iz sastojaka i proizvoda hrane. Ovo smanjuje rizik od kontaminacije i osigurava da je hrana sigurna za konzumaciju. Zahvaljujući separatorima, mogu se postići viši standardi higijene u proizvodnim procesima, što je neophodno za sprečavanje širenja bolesti i održavanje čistoće prehrambenih proizvoda.

Upotreba modernih tehnologija separacije u prehrambenoj industriji ne samo da štiti potrošače, već i povećava kvalitetu proizvoda i minimizira gubitke u proizvodnji. Zahvaljujući tome, prehrambene kompanije mogu ispuniti stroge regulatorne i regulatorne zahtjeve.

Magnetski separator u proizvodnji šećera

Možemo se baviti i drugim područjima osim automobilske ili inženjerske. Kao odličan primjer može poslužiti pločasti magnetni separator, poznat i kao magnetni fenjer, ugrađen u firmu koja se bavi proizvodnjom šećera. U ovom slučaju se upravo ovaj separator pokazao uspješnim u odvajanju kristalnog šećera od neželjenih nečistoća, imajući u vidu da frakcija šećera dostiže dimenzije od 0,6 mm.

Ovaj tip magnetnog separatora elegantno je postavljen u cijev prečnika 200 mm i sposoban je preraditi 25 do 30 tona kristalnog šećera u jednom satu. Odvajanje tako finog materijala zahtijevalo je korištenje posebne varijante separatora opremljenog najjačim neodimijskim magnetima. Zahvaljujući ovakvom dizajnu, separator postiže izuzetno visoku magnetnu indukciju od 7500 G, što može zadovoljiti zahtjeve za odvajanje feromagnetnih nečistoća veličine 0,5 mm.

Da bi se postigla apsolutna čistoća, na kraju celog procesa čišćenja postavlja se kutijasti separator, opremljen magnetima sa ekstremnom magnetnom indukcijom od 18.700 G, što omogućava efikasno odvajanje feromagnetnih nečistoća do 1 mikrona.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram