Proizvodi

MENU

Magnetni separatori

Separator tečnih smesa sa ručnim čišćenjem

Magnetni separator služi za hvatanje metalnih nečistoča iz protoka tečnih smeša. Opremljen je jakim stalnim magnetima, i hvata metalne nečistoće. Kod čišćenja , nemorate prati same magnete, pa nedolazi do njihovog oštećenja.

Separator tečnih smesa sa automatskim čišćenjem

Magnetni separator služi za hvatanje metalnih nečistoća u protoku tečnih materija. Opremljen je jakim magnetima, i obezbedjuje dobro odklanjanje metalnih nečistoća. Proces čišćenja je automatski, pa ne mora da se obslužuje. Najviši moguć kvalitet separacije!

Separator suvih smesa sa ručnim čišćenjem

Magnetni separator služi za hvatanje metalnih nečistoća iz sipkih materijala, sa dobrim sipkim osobinama materijala.Opremljen je jakim stalnim magnetima na bazi retkih zemalja, koji imaju mnogo veću magnetnu silu nego feritni. Osnova ove vrste separatora su magnetne rešetke. Magnetna indukcija ide do 14.000 G!

Separator suvih smesa sa automatskim čišćenjem

Magnetni separator služi za hvatanje metalnih nečistoća iz sipkih materijala, sa dobrim sipkim osobinama materijala. Proces čišćenja je automatski, pa ne mora da se obslužuje. Najviši moguć kvalitet separacije!

Rotacioni magnetni separatori

Rotacioni separátor je određen za separaciju nečistoća iz manje propustljivih smeša sa lošijim svojstvima proticanja i većom količinom materijala u obliku zrna. Komponenta sa megnetnim cevima je smeštena na vratilu, koje je na elektromotorni pogon. Tokom separacije se magnetne cevi glatko okreću. Moguće je menjati brzinu rotacije na osnovu vrste i količine separisanog materijala.

Magnetne ploče- separatori

Magnetne ploče su namenjene za separaciju metala iz sipkih materijala sa gorim osobinama sipkosti materijala i većeg granulata, koji ne bi prolazio kroz magnetne rešetke.Opremljen je ferinim magnetima. Prednost je usmeravajuća vodjica, koja usmerava tok materijala na magnetne ploče. Imamo separator i sa automatskim čišćenjem.

Magnetne šipke za testiranje

Magnetne šipke za testiranje služe za testiranje, da li materijal sadrži metale , ili ne. Opremljene su jakim neodijumskim magnetima. Nečistoće se odstranjuju tako, što se povuče ručica i metali odpadnu.

Magnetne ploče iznad transportera

Magnetna ploča iznad transportera služi za separaciju male količine magnetnih nečistoća iz lako prolaznih smeša koje se kreću na pokretnoj traci. Za održanje potpune funkcionalnosti neophodno je ploču čistiti svakoga dana.

Magnetni separator metala iznad transportera

Magnetni separator metala služi za separaciju naročito većih metalnih nečistoća iz lako prolaznih smesa koje se kreću na pokretnoj traci. Proizvodimo ih u seriji sa ručnim i automatskim čišćenjem.

Magnetni bubanj

Magnetni bubanj služi za separaciju metalnih, magnetizujućih nečistoća iz rastresitih smesa (obojeni metali, granulat plastike, otpadne smese, ugalj). Prednost magnetnog bubnja je to što nije sastavni deo pokretne trake što čini njegovu upotrebu univerzalnom.

Iznoseći magnetni bubnjevi

Iznoseći magnetni bubanj je određen za separaciju metalnih, magnetnih nečistoća iz rastresitih, lepljivih smesa koje se prenose na pokretnoj traci. Prednost iznosećeg magnetnog bubnja je dvostruka aeracija (provetravanje) separisanog materijala.

Magnetni valjak

Magnetni valjak služi za separaciju metalnih, magnetnih delova iz rastresitih smesa. Magnetni valjak nadoknađuje krajni valjak transportera. Njegova upotreba je pogodna i tamo gde je potrebno zaštititi nasledni uređaj od oštećenja metalnim česticama.

Magnetne šipke

Magnetne šipke su opremljene jakim NdFeB magnetima. Zahvaljujući tankim zidovima kućišta šipke, magnetna indukcija na površi je 6 300 -8 900 G! Pomoću ovih šipki možete sami konstruisati magnetni separator.

Magneti za spremnik granulata

Ova vrsta separatora se koristi u proizvodnji plastike, za regranulat, ili mlevenu plastiku. Magnet hvata i metalnu prašinu, i jako lako se čisti!

Magnetni separator nemagnetnog metala

Ovaj separator pripada novoj generaciji separatora. Može separisati nemaganetne metale od magnetnih, ili od ostalih materijala.

Separacione linije

Izradjujemo i cele transportne separacione linije. Po potrebi kupca možemo preporučiti separacionu liniju, koja bi odgovarala nameni.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram