Suhe mješavine sa ručnim čišćenjem

Princip magnetnog separatora za odvajanje suhih smjesa s ručnim čišćenjem je korištenje magnetnog polja za uklanjanje feromagnetnih nečistoća iz materijala. Tokom rada, nečistoće koje sadrže čestice gvožđa i male metale se hvataju na magnetnu površinu separatora. Tokom rada, ručno čišćenje separatora mora se obavljati redovno. U tu svrhu preporučljivo je koristiti nemagnetne alate, poput plastičnih ili najlonskih strugača. Materijali koji mogu proći kroz ovu vrstu separatora uključuju rasute materijale kao što su pijesak, sol, brašno, razne vrste žitarica i druge slične mješavine.

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

POKAZATI VIŠE

Tečne smjese s ručnim čišćenjem

Magnetski separatori za mokre mješavine sa ručnim čišćenjem su specifičan tip separatora koji omogućava redovno uklanjanje zarobljenih metalnih nečistoća, što je neophodno za održavanje visokog kvaliteta finalnih proizvoda. Princip rada se sastoji u uranjanju materijala u tečni medij kao što je voda i stvaranju magnetnog polja u toj tekućini. Feromagnetne nečistoće sadržane u materijalu se zatim privlače magnetnim poljem i ostaju zarobljene na površini separatora. Plastični strugači, najlonske četke i slični alati idealni su za savršeno uklanjanje prljavštine sa separatora. Materijali koji mogu proći kroz ovu vrstu separatora su, na primjer, rashladna sredstva, ulja i maziva, ili prehrambeni i farmaceutski proizvodi.

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

POKAZATI VIŠE

Suhe mješavine sa automatskim čišćenjem

Samočisteći magnetni separatori suhe mješavine dizajnirani su tako da se proces čišćenja odvija automatski, minimizirajući potrebu za ručnom intervencijom i osiguravajući kontinuirani rad. Rad takvog separatora zasniva se na periodičnom isključivanju magnetnog polja, što omogućava oslobađanje nečistoća sa površine separatora. Ova faza čišćenja često je praćena strujom komprimiranog zraka ili nekim drugim mehanizmom koji uklanja zarobljenu prljavštinu sa površine separatora. Pogodni materijali za ovu vrstu separatora su razne rastresite mješavine kao što su plastične granule, drobljeni minerali, zrno, sjemenke i drugi slični materijali.

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit

POKAZATI VIŠE

Tečne mješavine sa automatskim čišćenjem

Samočisteći magnetni separatori za mokre mješavine rade na principu aktivnog magnetnog polja i mogu se automatski očistiti od zarobljenih nečistoća, minimizirajući potrebu za ljudskom intervencijom. Tečna smjesa, koja sadrži feromagnetne nečistoće, propušta se oko magnetnog separatora. Pod uticajem magnetnog polja, ove nečistoće se privlače na magnetne površine separatora i hvataju. Nakon toga, separator se automatski čisti, a zarobljena prljavština se uklanja sa magnetnih površina u kontejner za sakupljanje. Ovaj tip separatora je idealan ako trebate ukloniti nečistoće iz rashladne tekućine, industrijskih ulja i masti, industrijskih tekućina itd.

Cijena na upit

Cijena na upit

Cijena na upit


   Magnetski separatori

Magnetni separator je uređaj koji se danas široko koristi u industriji za odvajanje magnetnih čestica od materijala različitih vrsta. Njegov osnovni princip je da se materijal koji se odvaja vodi oko jakih magneta koji privlače magnetne čestice u materijalu; oni će se odvojiti i ostati pričvršćeni za jak magnet.

Kako funkcionira ručno čišćenje magnetnog separatora?
Za ilustrativni primjer možemo zamisliti magnetni separator u obliku cijevi opremljene unutarnjim magnetom. Kod ručnog čišćenja cijev se otvara ili demontira, a radnik fizički uklanja sakupljene magnetne čestice sa površine magneta. To se obično radi pomoću rukavica i nemagnetnih alata kao što je gumeni strugač. Ovaj proces je važan da bi separator nastavio da radi efikasno.

Kako funkcionira automatsko čišćenje magnetnog separatora?
Automatski magnetni separatori imaju ugrađen mehanizam koji periodično ili na osnovu određenih postavki samostalno aktivira čišćenje. To može uključivati ​​pražnjenje sakupljenih magnetnih čestica u poseban spremnik, podizanje magneta iz materijala ili druge metode koje smanjuju potrebu za ručnom intervencijom.

U kojim poljima se koristi magnetni separator?

Magnetski separatori se mogu naći u raznim industrijama:
• Rudarska industrija: Odvojiti nečistoće željeza iz ruda i stijena.
• Prehrambena industrija: Za uklanjanje metalnih nečistoća iz prehrambenih proizvoda.
• Recikliranje: Odvojiti metalne materijale od otpada koji se može reciklirati.
• Apoteka: Za čišćenje sirovina za proizvodnju lijekova od metalnih nečistoća.
• Industrija plastike: Za odvajanje metala od plastičnih granula.


Magnetni separator će vam uštedjeti mnogo novca
Instalacija tehnologije separacije u firmi specijalizovanoj za proizvodnju prehrambenih proizvoda donela je značajne uštede kompaniji, što je pogodnost koju će preduzetnici ceniti u svakom trenutku.

Magnetni separator donosi nekoliko ključnih prednosti koje pozitivno utječu na cjelokupni rad i kvalitetu nastalih proizvoda.

Zahvaljujući uklanjanju većine metalnih nečistoća iz sirovina, kvalitet dobijenih prehrambenih proizvoda je značajno povećan. Metalne nečistoće smatrane su jednim od glavnih uzroka reklamacija, a otklanjanjem ovog problema značajno je smanjen broj neispravnih proizvoda. Ovo je smanjilo troškove plaćanja kazni za zakašnjelu isporuku ili neusklađenost.

Tehnologija separacije smanjila je rizik od kontaminacije metalnim nečistoćama za nevjerovatnih 90%. Ovaj procenat je ključan za prehrambenu industriju, jer i mala nečistoća može negativno uticati na zdravlje potrošača i ugled kompanije. Magnetni separator je omogućio nesmetano odvajanje metalnih čestica od materijala, što je dovelo do veće pouzdanosti procesa proizvodnje.

Vijek trajanja magnetnog separatora
Vijek trajanja magnetnog separatora ovisi o njegovom dizajnu, korištenim materijalima, industrijskom okruženju i intenzitetu rada. Generalno, međutim, redovno održavanje, visokokvalitetni materijali, precizna obrada, redovna kontrola i čišćenje produžavaju njegov životni vek.

Zašto separator od naše kompanije?
Naša kompanija specijalizovana je za proizvodnju visokokvalitetnih i pouzdanih magnetnih separatora sa dugim radnim vekom i efikasnim čišćenjem. Naši proizvodi su dizajnirani s naglaskom na najnovije tehnološke standarde, inovacije i standarde, što osigurava maksimalne rezultate i minimalne operativne troškove za kupce.

Našim kupcima uvijek nudimo sveobuhvatno rješenje za njihove individualne potrebe, bilo da se radi o separatorima s ručnim ili automatskim čišćenjem, a mi stojimo pri činjenici da naša tehnologija donosi mjerljive prednosti i uštede.
 • PRODÁVÁME MAGNETICKÉ VÝROBKY
  DO CELÉHO SVĚTA

  Máme širokou nabídku magnetických výrobků - od neodymových
  nebo feritových magnetů, přes magnetické čočky, magnetické fólie a pásky až po magnetické kapsy.
 • PRODÁVÁME MAGNETICKÉ VÝROBKY
  DO CELÉHO SVĚTA

  Máme širokou nabídku magnetických výrobků - od neodymových
  nebo feritových magnetů, přes magnetické čočky, magnetické fólie a pásky až po magnetické kapsy.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram